Sportpedicure

Veel mensen sporten voor hun plezier, maar ook om fit te blijven. Welke sport je ook beoefent, je voeten zijn nagenoeg onmisbaar.

We willen sporters extra bewust maken van het belang van gezonde voeten en de belangrijke rol die de sportpedicure daarbij kan spelen.

Je behoefte aan voetzorg is immers een direct gevolg van de impact van je sport op jouw voeten. De intensieve belasting, repeterende beweging en frictie zijn oorzaken van buitenaf. Je voeten krijgen telkens heel wat te verduren en de herstelperiode is kort.

Bij een sportpedicure behandeling ligt de nadruk op preventief advies, herkend sportblessures, heeft kennis van tapen,  en  kan je goed adviseren bij de aankoop van de juiste sportschoen. Functionele oplossingen daar draait het om, zodat jij lekker door kunt sporten.

Ik heb de opleiding medisch pedicure sport gevolgd. Deze opleiding is een verbijzondering voor de medische pedicure en geeft toelating tot bijschrijving in het SCAS (Stichting Certificering Actoren in de Sportgezondheidszorg)